četvrtak, 3. lipnja 2010.

GLEDANJE U SOLJU

GLEDANJE U SOLJU




Naime, u drevnoj prošlosti, Kinezi su čitali sudbinu iz šolje, ali ne iz šolje kafe vec iz šolje čaja. Na evropskim prostorima posebnu pažnju gledanju u šolju pridavali su stari Rimljani, a i u Italiji se ova tradicija zadržala do današnjih dana. U novijoj istoriji, kafa postaje vrlo rasprostranjen napitak i zamjenjuje čaj, pa se sada skoro u svim djelovima svijeta sudbina čita iz kafe. Da biste postali dobar čitač simbola koje ispisuje kafa po šolji, potrebna vam je:
- dobra intuicija,
- dobro poznavanje simbola i naravno
- dobar vid. Takodje, morate znati i pripremni ritual kako bi se u šolji potpuno "oslikala" vaša
sudbina.
1. Šolju treba da držite u desnoj ruci dok pijete kafu. Poželjno je da njena unutrašnjost bude  bijele boje da biste lakše prepoznavali simbole koje formira talog kafe.

2. Po nekim metodama "pripreme za čitanje iz šolje", kafa se mora popiti iz tri ili sedam gutljaja. Ovo je već pitanje vašeg izbora - možete ali i ne morate tako postupiti. Pošto je popijete, šolju ni u kom slučaju nemojte da okrećete kako bi talog pokrivao njene unutrašnje strane, već samo treba da napravite kružni potez sa desna na lijevo i da šolju prevrnete. Ostavite je nekoliko minuta da se preostale kapi kafe iscijede na tacni, papiru ili tkanini.

3. Ni u kojem slučaju nemojte sušiti šoljicu tako što ćete je pritiskati više puta na upijajućoj  podlozi, time ćete poremetiti formiranje figura i obrisa na spoljnoj ivici šolje koje su inače vrlo bitne za predviđanje.

4. Čitač šolju drži tako da drška bude sa desne strane. 

Nema komentara:

Objavi komentar